OBVESTILO PZS

Aktualno
Datum: 30.04.2020 00:00

 

Spoštovani!

Planinska društva oz. klube smo že pozvali k začasni ustavitvi izvajanja vseh dejavnosti. Vsa naša priporočila in ukrepe najdete tudi na spletni povezavi koronavirus.pzs.si. Razveselila pa nas je predvsem novica o podaljšanju roka za oddajo poročil društev na AJPES (vsaj) do 31. maja 2020.

Obiskovalce gora še vedno pozivamo k spoštovanju ukrepov. Prosimo, tudi sami pozovite svoje člane k rekreaciji na lažjih manj obiskanih poteh v svoji doma. Naj se ne zadržujejo na izhodiščih planinskih poti, parkiriščih in igriščih.

Planinske koče so do nadaljnjega zaprte, zato naj se obiskovalci pri njih ne zadržujejo v skupinah, naj ne posedajo na klopcah, otroci naj ne plezajo po igralih. Enako so zaprti plezalni centri in telovadnice, pozivamo pa tudi planinska društva, odseke in druge skrbnike plezališč, ki tega še niso storili, da začasno zaprete naravna plezališča. Na pobudo civilne zaščite ali odredbe občin je bilo zaprtih tudi že več planinskih poti.

V času samoomejevanja dostopa do gora lahko sledimo različnim planinskim zgodbam - vsak dan namreč dodamo kakšno brezplačno knjižno ali videovsebino oz. članek iz Planinskega vestnika našo novo spletno knjižnicoS knjigo v gore. Nekaj knjig Planinske založbe najdete tudi že v e-knjižnici in e-knjigarni Biblos.

Pomembno:

Hvala za odgovorno ravnanje in ostanite zdravi!

koronavirus_570_n

 

 

Vsi datumi


  • 30.04.2020 00:00

Poganja iCagenda